Stories

Het Evangelie dringt diep door in de Noord-Kaukasus

De Noord-Kaukasus is harde grond voor onze werkers. De 5 miljoen mensen die hier wonen staan grotendeels vijandig tegenover christenen.

Maar de OM’ers zien na jarenlang hard werken nu de eerste vruchten van wat God aan het doen is. Het Evangelie dringt diep door in de harten van de mensen en er komen steeds meer discipelen bij. De islamitische Zara was al jong zoekende naar de Waarheid. God gebruikte twee woorden om haar hele leven te veranderen. 

Twee woorden raakten haar hart
Als jong meisje weigerde Zara al zich te houden aan de islamitische voorschriften. Haar vader duwde haar naar buiten bij elke weigering, want ‘Allah straft iedereen die niet gehoorzaamt’. Zara weigerde te geloven in zo’n God. Toen ze op het strand wandelde, ontmoette ze een vrouw. Ze kwam met haar in gesprek en vroeg welk boek ze las. ‘De Bijbel’ antwoordde de vrouw. Deze twee woorden raakten haar hart en ze verlangde naar een eigen Bijbel. Lees hier verder hoe ze het jaren later in haar nood uitroept en Jezus in een droom aan haar verschijnt.

Een keerpunt in hun bediening

Rafshan en Adele zijn werkers die met veel liefde voor de lokale inwoners het Evangelie delen. Adele komt uit een moslimfamilie en Rafshan heeft een verleden met criminaliteit en verslaving. Toen zij Jezus leerden kennen veranderde hun leven radicaal. Ze kregen het verlangen om mensen over Jezus te vertellen die nog nooit over Hem gehoord hadden. Daarom organiseerden ze kinderkampen en vertelden mensen hun getuigenis. Maar ze zagen weinig bekeerlingen. Totdat er een keerpunt kwam in hun bediening. Wat gebeurde er precies?  

Zo bereikt het Evangelie de Noord-Kaukasus:
(aantallen 2023)
  • 7

    conferenties voor 1.350 bezoekers

  • 13

    kerken met een spreker van OM

  • 14

    Russische deelnemers voor een korte zendingsmissie

  • 14

    studenten voor het REACH programma 

  • 8

    studenten voor een tweede jaar Bijbelschool

  • 150

    tieners actief bij TeenStreet   

  • 13

    microkredietbedrijven

Manieren om over Jezus te vertellen

De overheid verbiedt straatevangelisatie. Daarom zoeken onze werkers naar manieren om over Jezus te vertellen. Dit doen ze via persoonlijke relaties, het organiseren van jongerenclubs en het helpen van kwetsbare mensen. Een mooie manier om het Evangelie te verspreiden is via collega’s en contacten in je baan. Daarom helpen OM’ers nieuwe gelovigen een eigen bedrijf op te zetten en naast hun bediening een inkomen te verdienen. Een professioneel team begeleidt hen en geeft adviezen om winstgevend te worden, omdat het geregeld voorkomt dat gelovigen te druk zijn met hun inkomen dat ze geen tijd meer hebben om het Evangelie te verspreiden. 

Een unieke kans voor ontmoeting en gebed

Op donderdag 7 november heb je een unieke kans om Ivan*, projectcoördinator en pastor, en Dimitry*, teamleider Mobilisatie en kerkplanter, uit de Noord-Kaukasus te ontmoeten. Zij vertellen jou graag wat er in hun onbereikte regio gebeurt. Bid ook met ons mee voor hun werk. In deze Week van Gebed voor de 'onbereikten' staat vandaag de Noord-Kaukasus centraal. Je bent van harte welkom om mee te doen! Inloop is vanaf 11.15 uur en we beginnen om 11.30 uur. Meld je dan aan via het onderstaande inschrijfformulier.

*om veiligheidsredenen zijn hun namen veranderd

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.