Het begin

Ons verhaal

Het begon allemaal in 1950, met het gebed van een Amerikaanse huisvrouw, Dorothea Clapp. Zij begon trouw te bidden voor de leerlingen van haar plaatselijke middelbare school in Wyckoff, New Jersey. Ze vroeg God om de wereld aan te raken door het leven van deze jonge mensen.

Eén van die jonge leerlingen was George Verwer. Hij was een brutale 14-jarige jongen die zich voornamelijk bezighield met meisjes versieren. Op zijn 16e kwam George tot geloof, vertelde zijn getuigenis en deelde exemplaren van het Johannesevangelie uit op school. Als gevolg kwamen dat jaar ongeveer 200 studenten tot geloof. De passie om mensen tot Jezus te brengen was geboren. Op de universiteit kwam George er vervolgens achter dat meer dan 70% van de Mexicaanse bevolking geen enkel deel van de Bijbel bezat. Geschokt door dit gegeven en het overtuigende verlangen dat “iedereen tenminste een keer het Evangelie te horen moet krijgen” bedacht hij een plan voor zijn zomervakantie om samen met 2 vrienden op outreach te gaan naar Mexico. Velen gaven daar hun hart aan Jezus en besloten om Hem te willen volgen.

De overtuiging van George was dat iedereen in de wereld het Evangelie tenminste een keer zou kunnen en moeten horen! Al biddende kreeg hij een visioen over busladingen vol gepassioneerde jonge mensen en de naam ‘Operatie Mobilisatie’. Terwijl George zijn visie in samenkomst na samenkomst deelde, ontwikkelde het project zich tot een ware beweging. Sindsdien heeft OM zijn omschrijving eer aangedaan als een gemeenschap van duizenden mensen die “niet stil kunnen zitten en die het avontuur aangaan om God te dienen en de wereld te bereiken met nog steeds levensveranderende Evangelie.” 

Tijdlijn

1955

De zoon van Dorothea Clapp gaf het Johannes Evangelie aan één van zijn medestudenten, die later zijn leven aan Jezus gaf tijdens een conferentie van Billy Graham. Deze jonge man heette; George Verwer en hij werd later de oprichter van OM.

om-spain-1960s-literature-distribution-van.jpg

1957

George verkocht al zijn bezittingen voor een zendingsreis naar Mexico. Samen met zijn twee vrienden, gingen ze op outreach, deelden ze Bijbels uit en werd hun hart geraakt voor de vele mensen die Jezus nog niet kennen.

1960

Eenmaal afstudeerd, reisden de drie vrienden naar Europa. Maar de taak om ieder land te bereiken met het goede nieuws van Jezus was simpelweg te groot. George realiseerde zich dat het altijd al Gods plan was om Zijn kerk in te schakelen voor deze missie en de natiën te bereiken met het Evangelie. Overal waar ze kwamen, deelden ze hun visie en honderden mensen gingen hierop in.

 

om60-years-year-team-late-60s.jpg

1963

2000 Christenen deden mee aan de zomer-outreach in Europa. Tegelijkertijd werden de eerste uitgezonden naar India en vele moslimlanden. Zij waren vastbesloten om de mensen te bereiken die het Evangelie nog nooit hadden gehoord.

1970-1977

De bediening breidde zich uit over de hele wereld via het zendingsschip De Logos én De Doulos.

 

chinese-officials-onboard-logos-shanghai.jpg

1981

De beweging veranderde haar naam naar Operatie Mobilisatie.

2007

We vieren ons 50 jarig bestaan!

 

De grote opdracht

Ervaar het zelf

Wij willen voortzetten wat Jezus begon, ruim 2000 jaar geleden. Door te bouwen aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers binnen bereik van iedereen, zal het Evangelie overal hoorbaar, zichtbaar en tastbaar zijn. Ga op outreach en ervaar het zelf!

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.