!MPACT

Jouw ultieme tussenjaar

Missie vol avontuur

Denk jij eraan om een periode apart te zetten voor jezelf? Ga dan op avontuur met OM tijdens !MPACT: een geweldige kans om mensen te helpen, het Evangelie uit te leven én om te leren van andere culturen.

Dit is !MPACT:

> 3 maanden of 6 maanden in het buitenland
> Meewerken als onderdeel van een team
> Meer ontdekken over God, jezelf en de ander
> 10 dagen voorbereiding en 4 dagen afronding in Nederland
> Tijdens dit hele avontuur lopen we met je mee
> Startmomenten: september en januari

SCHIPHOL, 05:23 UUR

Daar sta je met je koffers.
Klaar om in te checken voor misschien wel jouw belangrijkste vlucht ooit.

Over drie uur vlieg je naar jouw bestemming: een project in het wereldwijde zendingsveld. Daar zitten ze echt op jouw hulp en inbreng te wachten. Des te beter dat je goed voorbereid vertrekt, om direct impact te kunnen maken.

Terwijl je aanschuift in de rij bij de incheckbalie, loop je in je hoofd nog eens door wat je de afgelopen tijd allemaal hebt geleerd. Over andere culturen. Over de missie van OM, waaraan jij mag meewerken. Nu al heb je zoveel over jezelf én over God geleerd. De !MPACT-trainingsdagen voelden als één groot avontuur. Dat belooft wat voor de komende maanden.

Je bent aan de beurt. Je merkt, terwijl je je paspoort overhandigt; in je hoofd bén je al in het buitenland. Of je klaar bent voor deze chance of a lifetime? Helemaal!

 • Waardevol

  Met !MPACT kun jij je tijd in het buitenland optimaal benutten, doordat je voor vertrek 10 dagen wordt voorbereid. Tijdens de !MPACT-training leer je hoe het is om te leven en te werken in andere culturen en in Gods missie. Door deze voorverkenning vind je in het buitenland heel snel je weg en wordt jouw aanwezigheid pas écht waardevol.

 • Mogelijkheden

  Je reist naar een project in een van de meer dan 140 landen waar OM actief is. Bij je aanmelding bespreken we met jou of je binnen of buiten Europa wilt reizen. Wij gaan op zoek naar de plek waar jij met jouw talenten het meest kunt toevoegen aan de missie: bouwen aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers binnen het bereik van iedereen.

 • Uniek

  !MPACT schrijft voor je tijd in het buitenland geen vastomlijnd programma voor. Per buitenlands project kijken we wat er op dat moment nodig is. Hierdoor brengt !MPACT jou op plekken waar je via andere OM-opties niet komt, omdat in de andere opties de vaste programma’s alleen op specifieke plekken worden aangeboden. Iedere !MPACT-reis is dus uniek!

 • Teamwork

  In het buitenland ga je niet zomaar helpen. Je wordt voor 3 of 6 maanden volledig onderdeel van een team. De een helpt een lokale kerk bij hun activiteiten, de ander bouwt mee aan een guesthouse. Of je helpt bij het kinderwerk, bij de zorg voor vluchtelingen, bij een noodhulpproject, bij een van onze sports ministries, of nog ergens anders. Er is altijd iets dat bij je past.

 • Verrijkend

  Benut jij je tijd in je tussenjaar voor het !MPACT-programma, dan kom je verrijkt terug. Je leert jezelf beter kennen. Je woont en werkt maandenlang in een andere cultuur, waar het leven en het geloof er heel anders uitzien dan in Nederland. Hierdoor ontdek jij wat jij belangrijk vindt, hoe jij jouw leven en je geloof vorm kan geven en wat jouw rol in Gods missie is.

 • Jouw persoonlijke proces

  Tijdens dit hele avontuur lopen we vanuit OM Nederland graag met je mee. Als je tijd in het buitenland erop zit, blikken we samen met jou terug. Het is ons gebed dat je dan kunt zeggen: ‘Ik heb God beter leren kennen. Ik heb ervaren hoe Hij mensen gebruikt om de wereld te veranderen en te bereiken met Zijn Evangelie. Hij heeft ook mij gemaakt voor het maken van echte IMPACT!’

Ben jij dit?

!MPACT is voor jou als je:
> avontuurlijk bent ingesteld
> wilt gaan naar waar God je leidt
> volwassen bent (vanaf 18 jaar)

Vragen over !MPACT:

 • Wat kost deelname aan !MPACT?

   
  We vragen van jou een bijdrage aan de kosten van het !MPACT-programma. De precieze bijdrage is nog niet bekend. Naast deze vaste bijdrage betaal je zelf de kosten voor de heen- en terugvlucht, die per bestemming verschillend kunnen zijn.
   
  De precieze bijdrage wordt later bekend gemaakt. Wil je bericht ontvangen zodra dit bekend is? Schrijf je in op de interesselijst, dan houden we je op de hoogte: naar inschrijven>

 • Wat zijn de startdata?

   
  Je kunt op de deze momenten starten met !MPACT:  
   

  > September 2024 (3 of 6 maanden in het buitenland): vanaf maandag 9 september
  > Januari 2025 (3 maanden in het buitenland): datum volgt
  > September 2025 (3 of 6 maanden in het buitenland): datum volgt

   
  De precieze startdata voor 2025 worden later bekend gemaakt. Wil je de data ontvangen zodra ze bekend zijn? Schrijf je in op de interesselijst, dan houden we je op de hoogte: naar inschrijven>

 • Hoe lang duurt het !MPACT-programma?

   
  Dit is in grote lijnen de opbouw van !MPACT:
   
  > Voor vertrek: 10 dagen voorbereiding in Nederland
  > Jouw keuze: 3 of 6 maanden in het buitenland
  > Na terugkomst: 4 dagen afronding in Nederland

   
  Ben je benieuwd wat er mogelijk is in de 3 of 6 maanden in het buitenland? Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent, dan nemen we persoonlijk contact met je op: stuur ons een bericht >

 • Kan ik ook een langer of korter programma volgen?

   
  Als je graag korter of langer op reis wilt, dan kan dat via andere OM-programma's. OM biedt een breed scala aan missiereizen, trainingen en outreaches variërend van 3 dagen tot 8 maanden of meer. We kijken graag samen met jou wat het beste bij jou past. 

 • Wat maakt !MPACT uniek?

   
  !MPACT
  is uniek. Dit is het onderscheid met het aanbod aan andere OM-missiereizen, trainingen en outreaches:
   
  > Bij aanvang van het programma weet je nog niet precies waar je naartoe gaat. Wel kun je in de voorbespreking aangeven of je graag naar een land binnen of buiten Europa wilt reizen.
  > Je wordt voor vertrek 10 dagen voorbereid in Nederland, zodat je tijd in het buitenland optimaal verloopt.
  > Je volgt in het buitenland geen vastomlijnd programma die voor iedere !MPACT-deelnemer hetzelfde is. In plaats daarvan ga je ergens 3 of 6 maanden volop meedraaien in een team en doe je daar wat nodig is.
  > Dit biedt een vrijheid waardoor kun je op meer plekken terechtkomen dan bij andere programma's.
  > Vanuit OM Nederland lopen we tijdens jouw hele avontuur met je mee, om je proces te bespreken en met je te bidden.
  > Je kunt optimaal werken aan jouw persoonlijke proces; tijdens de 10-daagse voorbereiding en dankzij de gesprekken tijdens je tijd in het buitenland. Na afloop van je tijd nemen we 4 dagen de tijd om samen terug te blikken en stil te staan bij alles wat je hebt meegemaakt en geleerd.
  > !MPACT is geschikt voor alle volwassenen (van 18 jaar en ouder), ongeacht leeftijd of opleiding
   
  Enthousiast geworden? Laat het ons weten >

 • Naar welke landen kan ik met !MPACT?

   
  Je reist naar een project in een van de meer dan 140 landen waar OM actief is. Bij aanvang van het !MPACT-programma weet je nog niet waar je precies naar toe gaat. Jij geeft aan of je buiten of binnen Europa wilt blijven, daarna kijken wij welke plek voor jou het beste past.

  We gaan altijd eerst met jou in gesprek. Zo komen we er bijvoorbeeld achter wat jouw talenten en interesses zijn. Iets voor jou? Laat het ons weten, dan gaan we met jou in gesprek >

 • Wat ga ik doen tijdens mijn tijd in het buitenland?

   
  Dat kan per persoon verschillen. Bij !MPACT is er in het buitenland geen vastomlijnd programma; hierdoor kunnen we uit veel verschillende plekken kiezen bij het zoeken naar iets dat bij jou past. Wij gaan op zoek naar de plek waar jij met jouw talenten het meest kunt toevoegen aan de missie: bouwen aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers binnen het bereik van iedereen.
   
  Om eens wat voorbeelden te noemen:
  De een helpt een lokale kerk bij hun activiteiten, de ander bouwt mee aan een guesthouse. Of je helpt bij het kinderwerk, bij de zorg voor vluchtelingen, bij een noodhulpproject, bij een van onze sports ministries, noem maar op. Er is altijd iets dat bij je past.
   

  Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent, dan kunnen we kijken wat er bij jou past >

 • Ik heb een andere vraag...

   
  Is jouw vraag nog niet beantwoord? Laat het ons weten! 
   
  > Stel je vraag via e-mail: mobilisatie.nl@om.org
  > Bel ons: 088 222 9900 (tijdens kantooruren)

Ja, ik ben geïnteresseerd!

!MPACT

Maak écht verschil tijdens jouw tussenjaar

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.