TeenStreet

Tieners durven het Evangelie te delen

God werkt door TeenStreet onder tieners wereldwijd. In Noord-Afrika kan het je echt wat kosten om te getuigen van Jezus. Toch is dat precies wat de moedige tieners Suzan en Sifaw doen.

WAT IS TEENSTREET?


Spraakberichten over je geloof

Veel tieners voelen de druk om zich hetzelfde te gedragen als hun vrienden. Een van die tieners is Suzan (15). Ze woont in Noord-Afrika en haar schoolvriendinnen zijn allemaal islamitisch. Zelf is ze ook geboren in een islamitisch gezin, toen heette ze nog Swsan. Een paar jaar geleden zijn haar ouders en zijzelf volgelingen van Jezus geworden. Sindsdien draagt ze de naam Suzan en zit ze in een TeenStreet small group. De afgelopen jaren waren moeilijk voor haar.

Tijdens de ramadan zetten haar vriendinnen Suzan onder druk om zich ook aan de islamitische gewoonten te houden. Suzan ging in bepaalde dingen mee, ze bedekte haar haar en deed alsof ze vastte. Maar ze voelde zich er niet goed over dat ze op deze manier haar eigen geloof verborg.

Een bijzondere bijeenkomst met haar TeenStreet small group veranderde alles. Door de gelijkenis over ‘De verloren zoon’ leerde Suzan haar ware identiteit kennen; ze is een geliefde dochter van haar hemelse Vader. Ook hoorde ze het Bijbelverhaal van Daniël en zijn drie vrienden, die ondanks groot gevaar trouw bleven aan God. Bemoedigd deelde Suzan in de small group over haar eigen strijd en ze vroeg de andere tieners om voor haar te bidden.

Eenmaal thuis begon Suzan over haar geloof in Jezus te delen. Ze stuurde spraakberichten naar haar schoolvriendinnen. Al snel kreeg Suzan problemen met haar klasgenoten en haar leraren. Ze werd zelfs mishandeld. Toch is ze vastbesloten haar reis met Jezus voort te zetten. Haar small group is als familie voor Suzan, ze vindt er steun en kan er groeien in geloof. 

Opstaan in de klas

Sifaw, een andere TeenStreet-tiener, zette net zo’n moedige stap. Bij Sifaw in de klas zit Eileena, een dochter van buitenlandse zendelingen. Tijdens een les over de islam, vertelde de leraar Eileena dat ze de klas uit moest tot de les afgelopen was. 

Toen stond Sifaw op. “Als u Eileena wegstuurt, moet u mij ook wegsturen.” Verbouwereerd vroeg de leraar waarom hij dit zei. “Eileena en ik delen hetzelfde geloof,” legde Sifaw uit. Hij deed er nog een schepje bovenop: “Eileena komt samen met een kleine groep mensen bij haar ouders thuis, ik ga naar een grote gemeente en bezoek regelmatig conferenties. Dus misschien ben ik nog wel radicaler dan zij!” 

“Natuurlijk was het spannend om midden in de klas uit te komen voor ons geloof,” vertelt Sifaw. ”Maar Eileen en ik zijn allebei enorm blij dat we het konden doen. Deze ervaring maakt ons geloof sterker.”

Tieners leren leven als discipelen

TeenStreet is een wereldwijde beweging van jonge Jezus-volgers en is onderdeel van Operatie Mobilisatie. In inmiddels 70 landen zijn er TeenStreet small groups en ieder jaar komen er meer small groups en meer landen bij. Tieners lezen hierin samen de Bijbel, hebben plezier met elkaar en dagen elkaar uit om als discipel van Jezus te leven en om van Hem te getuigen. We zien dat zij vanuit een relatie met Jezus onverschrokken het Evangelie durven te delen en uit te leven in de wereld om hen heen.

Ontdek hoeveel jij voor tieners kunt betekenen!

ONTDEK HET HIER

Ook op missie in North Africa?

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.