Pasen: Goed Nieuws in tijden van nood

Midden in een wereld die in brand lijkt te staan, vieren christenen komende zondag Pasen. De dood lijkt op zo veel plekken te regeren. Maar dankzij Jezus is er hoop!

Het Paasfeest drukt ons met de neus op de feiten: onze Leidsman stierf – én stond weer op uit de dood. Hij heeft de dood overwonnen om ons te redden! Jezus’ volgelingen mogen Hem volgen in Zijn opstanding. De dood heeft niet meer het laatste woord. Wat een genade! Een genade die beschikbaar is voor iedereen. Maar miljarden mensen hebben hierover nog nooit gehoord.

De honger naar het Evangelie is groter dan ooit. Juist waar mensen lijden door oorlog, natuurgeweld en honger, kan de Boodschap van hoop landen. Iemand moet het deze mensen gaan vertellen! 

Help jij de verspreiding van het Evangelie met jouw Paasgift?

Ja, ik draag bij


Aardbevingen en overstromingen, gewelddadige conflicten en humanitaire crises; het afgelopen jaar was voor miljoenen mensen wereldwijd een rampjaar. Toch zien OM-werkers in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dat God volop aan het werk is. Vaak op onverwachte manieren. Midden in het lijden en de hopeloosheid trekt God mensen tot Zichzelf. De onderstaande voorbeelden vertellen hoe het Goede Nieuws mensenharten raakt in zware tijden.

Open harten in Soedan

Nu bijna een jaar geleden begon de huidige burgeroorlog in Soedan. Duizenden mensen zijn al gedood, miljoenen zijn gevlucht voor het geweld. De helft van de Soedanese bevolking kampt met een gebrek aan schoon drinkwater, voedsel, brandstoffen of medische zorg. In deze schijnbaar uitzichtloze situatie werkt OM'er Ahmed: “Mijn huis zit op dit moment vol met gevluchte islamitische families. Ik heb meer kansen om het Evangelie te delen dan ooit tevoren! Ik peins er niet over om nu mijn werkplek te verlaten voor de kans om ergens anders een veiliger leven te hebben.”

”Ik heb meer kansen om het Evangelie te delen dan ooit tevoren!” 
– Ahmed, OM’er in Soedan


Nieuwe gelovigen in het Midden-Oosten

Ook het Midden-Oosten wordt verscheurd door strijd. Sinds de aanvallen van Hamas op 7 oktober ontdekken OM’ers in Israël een nieuwe openheid om over God en geloof te praten met Joden, Arabieren en buitenlandse bezoekers. De banden tussen lokale christenen en hun omgeving worden sterker. Het aantal groepen dat samenkomt groeit, met inmiddels 21 Discovery Bible Study groepen. Verschillende mensen kiezen om Jezus te volgen, wat een grote bemoediging is voor het Israëlische OM-team dat onder grote spanning werkt.

In een ander land in het Midden-Oosten zette een voorganger de deur van zijn kerk open. De door oorlog getroffen islamitische buurtbewoners konden in de kerk te eten krijgen. De kerkleden waren eerst angstig voor deze stap. Maar al snel openden ook zij zich voor hun buren, toen deze mensen hulp accepteerden vanuit een kerk waar ze anders nooit zouden zijn binnengestapt. “We zien ook daadwerkelijk buurtbewoners terug tijdens onze kerkdiensten,” vertelt de voorganger.


Arbeiders in Gods Koninkrijk

Ergens anders in het Midden-Oosten is in een bepaald gebied het aantal dopelingen verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Er werden niet alleen individuele gelovigen gedoopt, maar zelfs complete families! “Wanneer het lijden in de wereld toeneemt, zoeken steeds meer mensen naar Jezus, “ deelt Tom*, een lokale OM-werker. “Steeds meer islamitische mensen zijn gedesillusioneerd door hun religieuze systeem en hun religieuze leiders. Velen keren zich af van religie, maar we zien ook bij velen met een toenemende openheid voor het Evangelie.”

Jezus spreekt in Johannes 4 vers 35 over velden die wit zijn om te oogsten. Deze waarheid zien we op dit moment misschien wel meer dan ooit! Nu zijn er arbeiders nodig, die het Evangelie delen met mensen hen die nog nooit over Jezus hebben gehoord. 


Deel hoop uit

Deel jij dit Paasfeest de hoopvolle Boodschap met mensen die Jezus nog niet kennen, dichtbij of ver weg? Wij dagen je uit om te gaan staan in Gods missie. Maar ook om hen te steunen die op weg zijn gegaan naar de volken die nog nooit van Jezus hebben gehoord.

Ondersteun met jouw gift het werk van Operatie Mobilisatie. Geef jij het Evangelie door?

Ja, ik draag bij aan de verspreiding van het Evangelie

Persoonlijke gegevens

Betaling

Selecteer een betaalmethode

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.