StoriesTeenStreet

‘We delen het verlangen dichtbij God te blijven’

In Linköping, Zweden komt elke week een groep van zeven jongens bij elkaar. De jongste is vijftien, de oudste bijna achttien. Ze lezen de Bijbel, praten erover door en bidden voor elkaar.

Een aantal kende elkaar al vanuit de kerk in Linköping, maar de groep is tijdens een event van TeenStreet gevormd. “Niet iedereen uit onze small group had een kerk waar ze terecht konden. We wilden elkaar blijven bemoedigen, er voor elkaar zijn, dus besloten we thuis gewoon door te gaan”, zeggen ze in een interview met TeenStreet Europe. 

Eén van de jongens, Elias, is onlangs gedoopt. Voor hem is TeenStreet echt de start geweest van een leven met Jezus. “Ik had een teken nodig van God, om Hem echt te kunnen volgen. Na een worshipdienst heb ik daar ook voor laten bidden.” De volgende dag testte hij twee keer positief op Covid. “Ik voelde me echt slecht, zowel fysiek als mentaal. Deze jongens hebben voor me gebeden. Daarna heb ik nog één test gedaan en die was negatief. God had mij genezen. Toen dacht ik: ‘dit is mijn teken, die God moet ik volgen’.” 

De wetenschap dat ze niet de enige zijn met vragen of problemen, dat ze een groep ‘broers’ hebben, een Vader delen, is voor hen zo waardevol. “We bidden voor elkaar, mogen woorden doorgeven en groeien samen in ons geloof. Het helpt ons echt de week door.” Na een event ligt er altijd een geloofsdip op de loer, is hun ervaring. “Maar het samen zijn heeft ons echt geholpen vast te houden aan het geloof. Je deelt het verlangen dichtbij God te blijven en roept elkaar daar ook steeds toe op.” 

Ook op missie in Zweden?

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.