Stories

Hoe ex-moslim Youssef christen werd

Er komen veel moslims in Noord-Afrika tot geloof. Daarom willen we het getuigenis van OM’er Youssef graag met jou delen. Youssef en zijn team verspreiden met veel liefde voor Jezus het Evangelie in Noord-Afrika, omdat hij zelf als moslim de liefde van Jezus leerde kennen.

Youssef: “Tijdens een bezoek aan mijn broer in Zweden, die daar studeerde, spraken jonge Jezus-volgers mij aan. Ze waren heel vriendelijk en nodigden mij uit bij hen thuis. Deze jongeren leefden hun geloof uit en hielden veel van Jezus. Dat was een grote ontdekking voor mij, want ik was opgegroeid in een moslimfamilie. Wij geloofden in de Koran en dachten dat christenen in zonde leefden en naar de hel gingen. Maar door de gesprekken met de jonge Jezus-volgers wilde ik graag meer weten over hun geloof, alhoewel ik tegelijkertijd ook terughoudend was. Terug in mijn eigen land ging ik de Bijbel lezen, want ik wilde voor mijzelf uitzoeken wat de waarheid is. Hierdoor werd ik ervan overtuigd dat Jezus uniek is. Maar voor mijn nieuwe geloof uitkomen was niet gemakkelijk, want mijn familie was er niet blij mee en stelde veel vragen. 

“Ik werd zelf door God gegrepen”
Youssef: “Na drie jaar leidde God mij terug naar Zweden, waar ik net als mijn broer ging studeren. Daar ontmoette ik een Pakistaanse christen, die mij introduceerde bij zijn vrienden. Zij evangeliseerden onder buitenlandse studenten en moedigden de nieuwe gelovigen aan om het Evangelie in hun thuisland te delen. Deze vrienden waren erg zorgzaam en liefdevol voor mij en hun geloof maakte een diepe indruk op mij. Toen ik zelf door God werd gegrepen wilde ik niets liever dan hetzelfde leven leiden als deze christenen. Mijn vrienden hielpen mij daarbij door samen de Bijbel te bestuderen en te leren hoe een discipel van Jezus te worden. Na mijn studie ging ik weer terug naar mijn eigen land.”

Ongelooflijke tekenen en wonderen
Youssef wil de mensen in zijn thuisland graag over Jezus vertellen en gaat bij OM werken: “In deze tijd zag ik dat mensen tot geloof kwamen en hoe de kerk groeide. Dit begon bij een groepje jonge voetballers in de bergen, waarvan één ziek was. Enkele christenen baden voor hem en hij werd spontaan genezen. Iedereen was verbaasd door dit wonder. Dit opende de deur voor de verspreiding van het Evangelie, waardoor 40 jonge mannen tot geloof kwamen. Maar in dat eerste jaar kwam er ook hevige vervolging. Daarom ging ons team bidden en vasten. We zagen ongelooflijke tekenen en wonderen van God, zoals de genezing van een verlamde zus van één van onze leiders. Op een dag hoorde zij een stem tegen haar zeggen: “Sta op!” Ze gehoorzaamde, stond op en ging lopen. Dit was zo’n grote bemoediging voor ons. Het Goede Nieuws werd steeds verder verspreid en in de afgelopen jaren kwamen er tienduizenden mensen tot geloof. Nu wonen er christenen in elke stad en dorp in het Noorden van ons land.”

Mobiliseren voor Zijn missie
“We hebben door de jaren heen zoveel verhalen gehoord waarin we zien hoe God werkt en hoe Hij levens van mensen aanraakt”, vertelt Youssef. “We blijven doorgaan met ons werk; ondanks de hevige vervolging in ons land. We zijn niet bang, want God heeft alles onder controle. Het is onze droom om mensen te mobiliseren voor Zijn missie en hen uit te zenden naar onze buurlanden. Daar hebben de mensen ook het Goede Nieuws van Jezus nodig.”

Het is een voorrecht dat wij deel mogen uitmaken van dit werk in Noord-Afrika. Daar kun jij ook aan bijdragen. Bid mee voor volharding in ons geloof en geef voor de uitbreiding van Gods Koninkrijk.”

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.