StoriesEvangelism

Een droom leidt Burkani naar Jezus

Fiona, een OM'er die in West-Afrika heeft gewerkt, vertelt over haar bijzondere ontmoeting met Burkani.

Burkani* hoort bij een rondtrekkende, voornamelijk islamitische, nomadenstam. Zij worden door de lokale inwoners gediscrimineerd en zonderen zich af van de lokale gemeenschappen. Hierdoor zijn zij lastig te bereiken met het Evangelie. Maar voor God is niets onmogelijk.

Burkani voert een wanhopige strijd in haar denken. Boze geesten kwellen haar en vertellen wat ze moet doen. Ze probeert van alles om van ze af te komen, maar niets helpt. Totdat ze een droom krijgt over een blanke vrouw die haar kan helpen. Fiona is die blanke vrouw. Zij werkt voor OM in het dorp, waar Burkani en haar gezin op dat moment wonen.

“Boze geesten kwellen haar, maar niets helpt”


Fiona: “Op een marktdag ontmoette ik een vrouw die melk verkocht. Zij was erg verrast om mij te zien, want ik ben de enige blanke vrouw in het dorp. Een paar dagen later klopte ze op mijn deur, want ze was erachter gekomen waar ik woonde. Ik sprak haar taal niet en zij kende geen Engels. Maar er was een lokale collega die haar wel begreep en met haar kon praten. Zij vertelde het Evangelie aan Burkani en kon met haar bidden. Dat was zo’n prachtig mioment! Burkani gaf haar leven aan Jezus en werd gelijk bevrijd van de boze geesten. Ze kreeg van ons een audiobijbel mee en wij onderwezen haar en haar man over de Bijbel via de Discovery Bible Study (DBS).”

“Burkani gaf haar leven aan Jezus en werd gelijk bevrijd”


Nu trekken Burkani en haar gezin weer met hun kudde verder door West-Afrika. Fiona: “Wij bidden dat zij het geloof gaan delen met hun vrienden en familie, zodat zij Jezus leren kennen en het geloof gaan uitleven.” Jij kunt hieraan meedoen door met ons mee te bidden voor deze onbereikte nomadenstam. Bid je mee?

*Burkani is vanwege veiligheidsredenen een gefingeerde naam.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.