Voel jij een drempel om te getuigen over Jezus?

Hoe kun je nu op een ongedwongen manier vertellen over Jezus? Hoe maak je de brug van een normaal gesprek naar een geestelijk gesprek? Tijdens de laagdrempelige training Wees Mijn getuige ontdek jij hoe je over Hem kunt vertellen, zonder het gevoel te hebben op een zeepkistje te moeten staan.

Geerten van den Brink en Christiaan van Dijk geven deze training namens OM in kerken door heel Nederland. Geerten: “Mensen die hiernaartoe komen, willen weten hoe ze op een ongedwongen manier over Jezus kunnen praten met niet-christenen. Het gaat over situaties herkennen – soms creëren – en vertellen over Jezus en wat Hij voor jou deed."
 

“Jezus is al lang met iemand bezig, wij mogen daar bij aansluiten. Aan mij de vraag: ‘ben ik beschikbaar? En is mijn hart betrokken bij de ander?’” - Gerita, deelnemer

Christiaan vult aan: “De gesprekken die we over het geloof hebben, kunnen ongemakkelijk en onnatuurlijk voelen. In de cursus willen we mensen handvatten geven om goede gesprekken te voeren, zoals ook Jezus dat deed. Veel mensen hebben de angst dat ze de straat op moeten en wildvreemde mensen moeten aanspreken. Die angst willen we in de eerste avond al aankaarten en wegnemen. Het gaat om getuige zijn in je leven van alledag. Je mag gewoon jezelf blijven.”

“Hoe mooi is het om iemand echt te ontmoeten. Ontmoeten: je moet niets. Dat geeft ontspanning. ‘When we work, we work. When we pray, God works!’” - Gerita, deelnemer

 
Deelnemers zijn na de cursus enthousiast en verwachtingsvol. Geerten: “Ieder mens is door God geplaatst in zijn of haar eigen omgeving om daar iets van het Koninkrijk van God te laten zien. Wat jouw plek in Gods Koninkrijk ook is, getuigen van Jezus zijn we overal. Er is bij veel mensen een besef gegroeid dat ‘de grote opdracht’ een taak is voor de hele kerk. Daarom komen wij graag om deze training van drie avonden ook in jouw kerk te geven."

Ook ervaren?

Volg een training bij jou in de buurt of nodig ons uit!

Getuigen is onlosmakelijk verbonden met de keuze om Jezus te volgen. Maar we weten vaak niet waar we moeten beginnen. We herinneren ons allemaal de gesprekken, waarin je weet dat je iets zou moeten delen over wat Jezus, maar je de vrijmoedigheid niet voelt. Gewoon omdat je eigenlijk niet weet waar te beginnen. 

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.