R65696_N_No_restrictions_Woman_washing_pot_by_R.Rempel_Kleiner.jpg

Surya was één van de 3 miljard

Drie miljard redenen. Het zijn de drie miljard mensen die op dit moment nog wachten om het goede nieuws van Jezus te horen. We laten je graag kennismaken met hen. Dit is het verhaal van Surya uit Zuid-Azië.

Surya: “Ik groeide op in een strenggelovig hindoeïstisch gezin, maar ging ook samen met mijn zussen naar de zondagsschool. Totdat mijn tante ons waarschuwde dat christenen gevaarlijk zijn en wij wel eens bekeerd konden worden. Zo verbood mijn moeder ons te gaan. Jaren later kwam ik opnieuw in aanraking met het christelijk geloof, want iemand nodigde mij uit voor een kerkdienst. Daar besefte ik wat Jezus voor mij heeft gedaan en ik wilde niets liever dan Hem leren kennen.

Ik was erg bang om voor mijn geloof uit te komen. Mijn ouders verstopten mijn Bijbel en mijn moeder sloeg mij als ik geen eten wilde dat aan de afgoden was geofferd. Daarom verborg ik mijn Bijbel in mijn broek en las er stiekem in. Ik mocht niet met christenen omgaan en kon niet samen met andere jongeren optrekken in mijn wandel met Jezus.” Toch blijft Surya haar Verlosser trouw volgen. Het bijzondere is, na verloop van tijd zien haar ouders de verandering in haar leven. Zo bekeren zij zich uiteindelijk ook tot Jezus.

Ik zie uit wat Hij in en door deze nieuwe generatie gaat doen!

Surya is inmiddels getrouwd en richt nu samen met haar man in verschillende regio’s in Zuid-Azië levende gemeenschappen van Jezus-volgers op. Zij zien deze groepen groeien en trainen leiders en nieuwe gelovigen om discipelen van Jezus te worden. Surya heeft een groot hart voor jonge mensen en begeleidt hen met veel liefde in hun wandel met God: “Wij zijn zo dankbaar voor de jongeren die Jezus willen volgen. Ik weet wat het is als je niemand hebt die je kan helpen om te groeien in je geloof. Nu kan ik iets voor deze jongeren betekenen en mag ik hen over Jezus vertellen. Ik zie uit wat Hij in en door deze nieuwe generatie gaat doen!”

Bidt u mee voor Surya en haar man? Zij hebben ook het verlangen om samen met een team van OM een stam in Zuid-Azië te bezoeken en hen het Evangelie te vertellen.


Geloof in Zuid-Azië
Het aantal mensen zonder gemakkelijke toegang tot het Evangelie in Zuid-Azië is nog steeds overweldigend. India, Bangladesh en Pakistan zijn drie van de top vijf landen met het hoogste aantal mensen die de boodschap van Jezus niet kennen. Volgelingen van Jezus worden geconfronteerd met vervolging door families, lokale gemeenschappen en overheid.
 

Met de campagne ‘3 miljard redenen’ laten we zien hoe je betrokken kunt raken bij het bereiken van deze menigte mensen. We inspireren je graag en geven antwoord op vragen zoals: waar begin je? Waarom kan jij een verschil maken? God heeft je namelijk bestemt en roept ook jou om discipelen te maken, ben jij beschikbaar?

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.