Wat als we massaal bidden voor mensen die Jezus nog niet kennen?

Er zijn zo ontzettend veel mensen die nog niet de genade van Jezus kennen. Mensen in jouw straat of buurt, in je familie, op school of op je werk. Mensen in andere landen, in gebieden waar geen christenen wonen. Wat als wij massaal voor hen gaan bidden?

Operatie Mobilisatie wil graag deze vraag niet onbeantwoord laten. Daarom organiseren wij van 3 tot en met 9 november de Week van Gebed voor mensen die Jezus nog niet kennen. We zijn dankbaar dat dit jaar voor het eerst ook andere organisaties bijdragen aan deze gebedsweek. Bid mee, individueel, als groep of als kerk, en ontdek wat er gebeurt als we massaal gaan bidden!

Miljarden mensen wereldwijd kennen Jezus niet. Ze weten niet wat ze missen, maar velen hebben een grote honger. Daarom organiseren wij dit jaar de Week van Gebed samen met organisaties die hetzelfde verlangen delen: Jezus bekend maken. “En dan in het bijzonder onder de mensen die geen enkele mogelijkheid hebben om iets van Jezus te horen,” vult John Maasland, directeur van OM, aan. “Het gaat er uiteindelijk om dat wij ons verlangen bij God neerleggen. Hij gaat er mee verder en bouwt Zijn kerk.”

Als je je als kerk, groep of individueel opgeeft om mee te bidden, dan kun je tijdens de week gebedspunten en bemoedigende verhalen verwachten van organisaties als MissieNederland, CAMA Zending, Frontiers, Gospel Recordings Nederland en AIM (Africa Inland Mission). Wij hopen dat volgend jaar nog meer organisaties meedoen om mensen aan te moedigen om mee te bidden. John: “Hoe meer er gebeden wordt voor wie Jezus nog niet kennen, hoe beter.”

Organisaties achter Week van Gebed

Deelnemende organisaties Week van Gebed 2024

Waarom is dit gebed dan zo belangrijk voor de verspreiding van het Evangelie? De Bijbel leert ons dat ons gebed kracht heeft: “Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet” (Jakobus 5 vers 16b). Jezus zelf maakt in Lukas 10 vers 2 en 3 duidelijk dat wij moeten bidden voor de redding van grote aantallen mensen: “De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of Hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen”. John: “Heb je je wel eens bedacht waarom we van Jezus moeten bidden? Blijkbaar zet ons gebed echt iets in beweging!”

Zet ook zeven dagen tijd apart om te bidden voor de mensen die Jezus nog niet kennen, dichtbij of ver weg. Doe mee, als individu, met een groep of kring, of als kerk!
 

Bid mee!

Wat houdt de Week van Gebed in? >

“Hoe meer er gebeden wordt voor wie Jezus nog niet kennen, hoe beter.”

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.