TeenStreet

Bouw mee aan de TeenStreet beweging in Nederland

Overal ter wereld komen tieners in kleine groepjes bij elkaar om samen op te trekken, de Bijbel te bestuderen en te leven zoals Jezus dat deed met Zijn discipelen. Zij hebben plezier met elkaar, delen hun leven en delen uit van wat zij ontvangen. 

“In Europa, de Balkan, Australië, Maleisië, Brazilië, Rusland, Egypte, de Filipijnen, Zimbabwe, Pakistan, Korea, Saoedi-Arabië, Ecuador, Kenia en meer. Totaal in 70 landen wereldwijd. Elk jaar groeit het aantal landen waarin TeenStreet actief is”, zegt Lisa van den Berg, coördinator van TeenStreet Nederland. En dat is geweldig goed nieuws. “Want tieners spelen een cruciale rol in de verspreiding van het Evangelie. In hun enthousiasme zijn ze zo aanstekelijk. Ze zijn radicaal en nemen mensen mee. Hele families komen tot geloof als een tiener Jezus gaat volgen.”

FOCUS OP SMALL GROUPS 

Bij de oudere generatie is TeenStreet vooral bekend door het internationale kamp in Duitsland. “Maar sinds een paar jaar ligt de focus in de deelnemende landen op small groups. Groepjes met zes tot acht tieners en een small group leader. Zij komen door het jaar heen met regelmaat bij elkaar. Eten samen, doen Bijbelstudies en delen echt hun leven met elkaar”, zegt John Maasland, directeur OM Nederland.

TEENSTREET NEDERLAND

Ook hier is TeenStreet een beweging. Geen programma, maar een levenshouding. “Bijbelstudie, contact, lol en ontspanning, relatie, verdieping, het hele jaar door”, aldus Lisa. “We willen dat tieners gaan uitdelen wat ze van God hebben ontvangen. Zo vaak is geloof alleen maar consumeren. Je voelt Gods liefde, je merkt in je leven dat Hij rechtspreekt. Dat is fijn. Maar we kunnen en mogen dat niet voor onszelf houden, God geeft ons de opdracht om uit te delen. Binnen TeenStreet is dat wat we doen.”

SMALL GROUP LEADERS GEZOCHT

TeenStreet Nederland wil meer tieners bereiken. Daar willen we bouwen aan meer small groups en daar zoeken we small group leaders nodig. “Een volwassen christen die optrekt met een groepje tieners en echt de tijd en ruimte heeft om er voor hen te zijn”, zegt John. Lisa vult aan: “Dat mag een jeugdleider zijn met een bestaand groepje uit de kerk, maar ook kan iemand zijn, die echt een passie heeft voor jongeren, tijd en commitment aan ze wil geven en hun taal spreekt.” 

Iedereen die zich aangesproken voelt, 21 jaar of ouder is en niet alleen op zondag bezig is met het geloof, mag altijd vrijblijvend contact opnemen met Lisa via teenstreet.nl@om.org.

Bouw mee aan de TeenStreet beweging in Nederland

MEER OVER TEENSTREET GEEF VOOR TEENSTREET

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.