Logos Hope: verspreiden van kennis, hulp en hoop

Logos Hope
 
Het schip van OM, de Logos Hope, bezoekt havensteden over de hele wereld en brengt kennis, hulp en hoop. De Logos Hope is een drijvende boekenwinkel met christelijk en educatief materiaal. Het heeft 400 mensen aan boord als bemanning vanuit ongeveer 40 landen, die samenwerken met plaatselijke kerken en in iedere haven contacten proberen te leggen om van betekenis te kunnen zijn. Sinds 1971 zijn met de Logos Hope en diens voorgangers (Logos, Doulos en Logos II) al 500 havens bezocht in 151 landen, en aan boord meer dan 45 miljoen mensen gastvrij ontvangen.
De missie van Logos Hope:

• Kennis verspreiden
Kennis

Het schip verspreidt kennis door de verkoop van christe- lijke boeken en programma's. Soms is dit voor inwoners de enige manier om hiermee in aanraking te komen.

• Hulp bieden
Hulp

Regelmatig houden we medische klinieken, zetten we kleine bibliotheken op, helpen we bij bouwprojecten en delen we hulppakketten uit aan scholen en gezinnen.

• Hoop brengen
Hoop

In deze gebroken wereld is werkelijke hoop echter alleen mogelijk door een persoonlijke relatie met God. De bemanning deelt deze boodschap met de mensen die ze ontmoeten.

→ We sluiten altijd aan bij de lokale kerk, omdat zij doorgaan als wij weer verder trekken!

Trainingsprogramma's

Heb jij het verlangen om het Evangelie op een creatieve en veelzijdige manier te delen met mensen van andere culturen? Meld je aan voor een training van drie maanden of twee jaar. Een ervaring die je leven zal verrijken!

STEP   GLOBAL ACTION
STEP
3 maanden aan boord

Loop 3 maanden mee aan boord en
groei in je geloof door te werken, studeren en te evangeliseren!

Meer informatie

 
GLOBAL ACTION
2 jaar aan boord

Maak deel uit van de internationale bemanning en wissel hard werken af met evangelisatie- en hulpacties.

Meer informatie

 
Professional aan boordProfessionals gezocht
Zet jouw kennis en ervaring in voor korte of langere tijd

De Logos Hope is altijd op zoek naar professionals die het team aan boord kunnen versterken. Mensen met technische kennis of ervaring in schepenwerk kunnen van grote waarde zijn op het schip.

Check de actuele vacatures  


Logos Hope in beeld
Een impressie van het leven en werken aan boord
 

Meer video's over de Logos Hope

Oliedonoren gezochtSteun de Logos Hope
Word oliedonor voor het schip

OM-Schepen zoekt oliedonors die jaarlijks willen geven voor de benodigde brandstof, zodat de Logos Hope kan blijven varen. Er is heel wat olie nodig om dit werk door te laten gaan. Een mijl varen kost ca. 80 euro (7 euro per maand). Hoeveel mijlen sponsor jij? Word oliedonor en vul vandaag nog het online machtigingsformulier in voor jouw bijdrage.

Doneer nu


Huidige locatie
Volg de route van het schip!