Ons zendingswerk in Nederland

Zendingswerk in jongerencentrum Heelal

Nederland heeft een lichtende geschiedenis als christelijke natie. Tegelijkertijd staan we tegenwoordig wereldwijd bekend om onze liberale opvattingen over bijvoorbeeld drugs, prostitutie en euthanasie. Veel kerken hebben het moeilijk of moeten zelfs hun deuren sluiten, zeker in de grotere steden.

Aan de andere kant zien we een groeiende groep jongeren die op willen staan. Zij zoeken naar echtheid en willen christen zonder compromis zijn. Operatie Mobilisatie werkt in Nederland via verschillende projecten om Jezus' liefde uit te dragen in deze maatschappij.

Jongerenwerk
 
Jongerencentra • Emmeloord en Delft

Jongerencentrum HeelalWij zijn als OM in Nederland actief onder jongeren. Zo hebben we in Emmeloord en in Delft jongerencentra, zoals het Heelal. Wekelijks komen er 70 tot 100 jongeren in onze jongerencentra. Zij werken vanuit een christelijke levensvisie. We geloven dat God wil dat wij leven in een liefdevolle relatie met Hem, maar ook met de mensen om ons heen. Vanuit deze levenshouding zien we om naar jongeren en willen in hen investeren. We willen er voor hen zijn, een plek waar ze gezien worden! We willen ze respecteren, kennen en waarderen door de programma's en ruimte die we ze bieden.

Meer over het Heelal in Emmeloord

 
Dock3B • Lansingerland

Dock3BDaarnaast zijn we actief in Lansingerland met het project Dock3B. Dock3B wil jongeren op een eigentijdse manier bekendmaken met het evangelie en op weg helpen naar persoonlijk geloof in Jezus. Er zijn ontmoetingen met jongeren op straat en o.a. op scholen. Er worden contacten gelegd en er wordt gesproken over het geloof en het evangelie. Het blijkt dat heel wat jongeren wel degelijk op zoek zijn naar geloof, zingeving en naar een daarbij horende identiteit. Door een luisterend oor, jongeren serieus te nemen en met woord en daad te laten zien wat het is om in Jezus Christus te geloven wordt het evangelie toegankelijk.

 
Migrantenwerk in Amsterdam en Den Haag

Migrantenwerk in AmsterdamMigranten uit moslimlanden behoren tot de minst bereikte groepen in de wereld. Het feit dat er nu veel moslims in het westen wonen, geeft ons, historisch gezien, een unieke kans het Evangelie met hen te delen in ons eigen land! In Nederland wonen veel immigranten, waarvan bijna een miljoen moslims. Het aantal Nederlanders dat zich heeft bekeerd tot de islam wordt geschat op 6000 personen. Ongeveer 60% van alle moslims in Nederland is jonger dan 30 jaar en 30% is jonger dan 15 jaar. In Amsterdam proberen we hen te bereiken met het evangelie door relaties aan te gaan. Maar ook in Den Haag zijn we actief met allerlei activiteiten.

 
Hoofdkantoor EmmeloordOndersteunend werk vanaf het hoofdkantoor

Natuurlijk zijn we ook werkzaam in Nederland vanaf ons hoofdkantoor en het kantoor in Amersfoort. Daar faciliteren we de zendingswerkers die uitgezonden zijn in het buitenland of in Nederland. Uitzendende teams die zorgen voor begeleiding bij zendingsreizen, administratieve werkzaamheden, communicatie en membercare, de zorg voor werkers, zijn daarin vertegenwoordigd.

Vacatures op kantoor