OM partners who are responding to the needs of people, document some of the destruction caused by the September 8 earthquake in Morroco.
Relief and Development

Help de slachtoffers in Marokko!

Op vrijdagavond 8 september werden de mensen in Centraal Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter.

Nieuwsupdate: 28 september

De aardbeving in Marokko heeft inmiddels meer dan 2.900 levens gekost. Na enkele dagen konden de werkers van onze partnerorganisaties de eerste voedselhulp brengen. Dat kostte veel moeite door de slechte en overvolle wegen in dit onherbergzame gebied. De werkers werden met veel dankbaarheid begroet, maar zijn ook geraakt door alle verdrietige verhalen. Veel mensen zijn getraumatiseerd en hebben hun dierbaren en hun huis verloren. Ook zitten veel inwoners zonder water en elektriciteit. 

Na de eerste hulp is er nu een grote vraag naar tenten en onderkomens met water en sanitaire voorzieningen. Het regenseizoen nadert en de verwachting is dat het in de koude winters in het Atlas gebergte gaat sneeuwen. Daarom zijn onze partnerorganisaties samen met andere teams druk bezig met het opzetten van een groot onderkomen voor 400 mensen. Daarnaast inventariseren ze met de lokale autoriteiten welke kleinschalige opvangplekken er voor gezinnen moeten komen. In totaal is er 800.000 euro nodig. Inmiddels hebben wij 45.000 euro ontvangen.

14 september

Op dit moment zijn er al meer dan 2.800 mensen omgekomen en raakten honderden mensen gewond. Deze aantallen zullen de komende dagen naar verwachting alleen maar stijgen, naarmate de hulpverlening op gang komt. Gelukkig worden er nog steeds overlevenden onder het puin vandaan gehaald.

Onze partnerorganisaties in Marokko werken hard om de bewoners in de getroffen gebieden zo goed mogelijk bij te staan. Ze evalueren voortdurend wat de mensen het meest dringend nodig hebben, omdat de omstandigheden snel veranderen en ze de hulpverlening moeten aanpassen aan de beschikbare middelen.
 

Bid en geef voor Marokko!

ja, ik geef

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.