tgme

De experience op Opwekking wakkert verlangen om te getuigen aan

“Investeer in je relatie met God en Hij zal je gebruiken in Zijn plan.” Dat stond op het kaartje dat een deelnemer aan zichzelf had geschreven nadat hij The Global Mission Express (TGME) uitkwam. Een ander schreef: “Niet mijn mening, maar Gods overtuiging telt.” Weer een ander: “Het is volbracht” en “Uit de boot stappen, vol geloof en vertrouwen vertrekken, te gaan als God mij roept.”
 

Gids Daniël Bosveld is met drie volle dagen Opwekking de tel kwijt geraakt van hoeveel mensen hij door TGME heeft geleid. “Het is confronterend, kreeg ik continue van hen terug, ongemakkelijk. Maar ook heel waardevol. Er was er niet één die er niets aan heeft gehad.” Een deelnemer die hem echt bijgebleven is, is een jongen van een jaar of veertien. “Hij kon echt aansluiten bij de belevingswereld van de mensen met wie hij sprak en hij was daar heel vrij in. Daar was ik echt van onder de indruk.”

Spelsituatie verdwijnt
Carmela Tumminaro, die als acteur in TGME meedraaide, ervaarde dat elk gesprek anders is. “Soms kan iemand heel goed vertellen, maar niet luisteren. Dan is het lastig om echt contact te krijgen.” En soms ga je met tranen in de ogen uit elkaar. “Er was een jongen die met een groepje jongeren binnenkwam. Hij kwam bij me zitten en ging me zo liefdevol het Evangelie uitleggen. Dat was zo mooi, ik werd echt door hem geraakt. Later hoorde ik dat het hem ook heel veel had gedaan. Op die momenten is het geen spelsituatie meer. Dan wordt het echt.” Levensveranderend echt.

Het was voor Daniël de derde keer dat hij als gids meehielp in TGME. “Met Opwekking vorig jaar en in Drachten was ik er ook bij. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe mensen zich opstellen. Als er wat jongere kinderen bij zijn, worden die vaak naar voren geschoven. Als ze met een grotere groep door de experience gaan, worden er vaak woordvoerders aangesteld. Ik ben dan altijd zo benieuwd wat er in de hoofden van de anderen omgaat.” Carmela heeft wel eens getwijfeld of ze in haar rol moest blijven. “Ik heb ook mensen gesproken die niet wisten wat ze geloofden. Die vertelden dat er meerdere goden waren, dat je vrij was om te kiezen. Dan denk ik achteraf, ‘had ik niet uit mijn rol moeten stappen en hen het Evangelie uit moeten leggen?’.”

Verlangend om te delen
De kaartjes die de deelnemers na afloop aan zichzelf schrijven, laat iets zien van wat er in hun binnenste gebeurt. TGME wakkert het verlangen aan om te delen van de hoop, de liefde van Jezus: “Ik ga met mensen erover praten en een kaart sturen naar mensen die niet geloven. Sommige kinderen uit mijn klas geloven ook niet, met hen wil ik er ook over praten”, zegt een jong meisje. “Praat met je vrienden over Jezus. Wees niet bang en schaam je niet. Hij is het beste wat je kan overkomen”, staat op een ander kaartje. “Ik ben misschien de enige christen die een persoon ontmoet. Niet schromen om het Evangelie te delen”, was wat een andere deelnemer schreef.

TGME in jouw kerk of buurt
The Global Mission Express is een mobiele experience, een levensveranderende ervaring in een trailer. Met die trailer kunnen wij het hele land doorreizen. Dus ook naar jouw woonplaats. Wil je meer weten? Kijk op de site en neem contact met ons op.

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.