Sudan relief and development
Relief and Development

‘Christenen, bid alsjeblieft voor Soedan’

Dit vragen moslims aan hun christelijke buren. De oorlog in hun land leidt ook tot de verspreiding van het Evangelie. Veel christenen moeten voor het geweld vluchten en komen dan in naburige provincies terecht.

Een christelijke leider: “Wij leren onze moslimburen over het christelijk geloof en over de Bijbelse principes. Zij vragen ons: ‘Christenen, bid alsjeblieft voor Soedan.’ Daarnaast zien we in allerlei dorpen huiskerken ontstaan. Zelfs een groot leider uit een strikt islamitisch district is recent tot geloof gekomen.“  

Ook veel vluchtelingen staan open voor het geloof en willen Jezus volgen. De werkers die voedsel en water uitdelen, maken een praatje met de mensen en vertellen hen het Evangelie. Naast het bieden van praktische hulpverlening, gaan onze werkers regelmatig op bezoek bij slachtoffers in ziekenhuizen. Zij bidden voor hen en geven psychische begeleiding, want veel mensen hebben in deze oorlog trauma’s meegemaakt en familieleden verloren.

Bedankt voor jouw betrokkenheid in gift en gebed. De nood blijft groot. Blijf je meebidden en geven voor de mensen in Soedan?

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren.