God toont de grootheid van Zijn plannen

OM Arts in Praag

“Eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld dat er vooral veel kinderen kwamen. De meesten spraken alleen Tsjechisch. Hoe kon ik ooit een gesprek met ze hebben over God en Zijn liefde voor hen?!” vraagt Christine zich af als ze meedoet met een Arts Outreach in Praag. God verrast haar.

Elk jaar wordt er door lokale kerken in Praag een outreach georganiseerd, genaamd ArtsLink. Beeldend kunstenaars van over de hele wereld kunnen zich aanmelden. Er worden allerlei workshops georganiseerd: boetseren, schilderen, papierkunst, handlettering, et cetera. De workshops vormen een manier om met de mensen in gesprek te komen over het Evangelie.

"Is dit de reden waarvoor ik ben gekomen?"

Ik kon zien dat mijn teamgenoten tijd hadden voor een goed gesprek met de ouders of oudere broers en zussen, terwijl ik met de kleintjes aan het werk was.- Christine

Christine uit Nederland doet dit jaar voor het eerst mee. Ze is een beetje teleurgesteld dat ze veel met kinderen werkt, die alleen Tsjechisch spreken. “Ik kon zien dat mijn teamgenoten tijd hadden voor een goed gesprek met de ouders of oudere broers en zussen, terwijl ik met de kleintjes aan het werk was. Toch worstelde ik met de vraag of dit nu de reden was waarvoor ik hier was gekomen,” vertelt Christine. Ze legt het in gebed aan God voor en staat versteld over Zijn antwoord.

Een onverwacht antwoord

“Bara van zes had al eerder aan mijn tafel gewerkt. Toen maakten we een rups van de dingen die haar boos of verdrietig maakten en een vlinder van de dingen waar ze op hoopte. Ik had er in het Tsjechisch een passende Bijbeltekst bij gezet, Psalm 33:22 'Schenk ons Uw trouw o Heer, op U is al onze hoop gevestigd',” begint Christine haar verhaal.

“Toen ze de volgende dag weer bij mijn tafel kwam, had ik het geluk een tolk te hebben. Dus vroeg ik haar wat ze met het kunstwerk van de vorige dag had gedaan.” Het meisje antwoordt: “Ik ga het opsturen naar mijn broer die in de gevangenis zit." Dat was een onverwacht antwoord!

Ik had het gevoel dat God even het gordijn opzij trok om de grootheid van zijn plannen te laten zien! - Christine

Christine: “Ik had het gevoel dat God even het gordijn opzij trok om de grootheid van zijn plannen te laten zien! Hij dacht aan de broer die in de gevangenis zit, terwijl ik niet eens wist dat hij bestond. Die broer zou vast niet naar een Arts Link week zijn gekomen. Maar God zoekt hem op en stuurt hem een hoopvolle Bijbeltekst via zijn kleine zusje.” •Wil jij ook meedoen aan een Arts Outreach?

Bekijk hier het aanbod