Tieners maken Gods liefde zichtbaar

Tieners bedanken ambulancebroeder

Met de kerstvakantie thuis zitten? Gamen, uitslapen of appen? Ruim dertig tieners uit het hele land besloten hun kerstvakantie in te zetten om Gods liefde zichtbaar te maken. Zij reisden af naar Almere om daar van 27 t/m 30 december 2016 mee te doen aan Teens in Mission Extreme.

Tijdens dit evenement gaan tieners in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar eropuit om Jezus bekend te maken. Ze gaan onder leiding van een coach in verdiepingsgroepjes hun talenten ontdekken en maken Gods liefde zichtbaar in de omgeving. Tijdens diverse workshops ontdekken ze hoe ze zich voor andere kunnen inzetten. Ze gaan een aantal keer op outreach tijdens het evenement. De outreaches leverden een aantal bijzondere getuigenissen op, die we graag met je delen:

Jehanne (17), deelnemer

“Met ons groepje gingen we naar een instelling waar patiënten behandeld worden die lijden aan schizofrenie. We hielpen er met alledaagse klusjes als opruimen en schoonmaken. Hierdoor wilden we Gods liefde laten zien. Ik stond te schoffelen in de tuin van een cliënt toen ik ineens bedacht: ‘Ik ben eigenlijk heel bevoorrecht dat ik dit mag doen! Alhoewel ik de cliënt van wie deze tuin is niet kan spreken om over God te vertellen - de cliënt was tijdelijk elders opgenomen, red. – kan ik toch door dit werk laten zien wie God is. Bij thuiskomst treft de cliënt een overzichtelijke en opgeruimde tuin.’”

Christine (24), coach

“Ons groepje had kaarten gemaakt en geschreven voor ambtenaren in functie zoals de politie, brandweer en ambulance. Eén bezoek sprong eruit. We bezochten een ambulancebroeder die aangaf dat hij in de twintig jaar dat hij dit beroep had, nog nooit zo was bedankt voor het werk dat hij deed. Op de kaart die hij ontving stond een bijbeltekst. Na het lezen ervan werd hij stil. Na een tijdje reageerde hij en zei: “Deze tekst is precies wat ik nu nodig heb. Ik ben geen christen. Maar misschien moet ik dat maar worden, en weer eens naar de kerk gaan.”

“Deze tekst is precies wat ik nu nodig heb. Ik ben geen christen. Maar misschien moet ik dat maar worden, en weer eens naar de kerk gaan.”- Ambulancebroeder

Matthijs (23), coördinator

“Ik ging samen met een aantal tieners kleding inzamelen in een wijk van Almere. Hoewel we goed werk deden en al meer dan zes zakken met kleding hadden opgehaald vond ik het jammer dat ik niet een-op-een met mensen kon praten over God. Toen we na de actie terugkwamen in de kerk trof ik daar iemand die aan de deur had aangegeven de kleding te moeten uitzoeken en deze later te komen brengen. Hij stond in de boekenwinkel, had al met een aantal mensen een praatje aangeknoopt en kreeg een gratis Bijbel mee toen hij weer naar huis ging. Hij leek er blij mee te zijn. Ik besefte me dat ik ook voor God aan het werk kon zijn zonder dat ik direct met iemand over Hem moest spreken.”Word jij een Teen in Mission?

Wij geloven dat je nooit te jong bent om je in te zetten voor een ander, te groeien in je persoonlijke geloof en zo Gods liefde uit te delen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een van onze evenementen (TIM Extreme), of zelf met je jeugdgroep of kerk een activiteit organiseren (TIM Normal).

Meer over Teens in Mission