Een steentje bijdragen in Libanon

Janna en haar team organiseerden onder meer een Kidsclub in Libanon

Afgelopen zomer verruilde de Nederlandse Janna een luie vakantie aan het strand voor een korte evangelisatiereis. Na de trainingsweek Transform in Rome vertrok ze naar Libanon om Gods liefde op diverse manieren zichtbaar te maken. Daar kwam ze oog in oog te staan met de armoede van veel vluchtelingen.

Het viel me op dat mensen het fijn vinden als je tijd voor ze neemt en naar hun verhaal luistert. En soms is het voor onszelf ook goed om zulke verhalen te horen.- Janna

“In Libanon maakte de armoede in de wijk waar wij verbleven veel indruk op mij. Wij hoorden verhalen van gezinnen die gevlucht zijn vanuit Syrië. Wat hebben zij veel heftige dingen meegemaakt! Dat besef je soms niet als Nederlander,” vertelt Janna. “Maar het viel me op dat mensen het fijn vinden als je tijd voor ze neemt en naar hun verhaal luistert. En soms is het voor onszelf ook goed om zulke verhalen te horen.”

Janna en haar reisgenoten hielpen de vluchtelingen ook op praktische manieren: “Tijdens de eerste week verfden we huizen van vluchtelingen in Beirut. Ik ben erg blij dat we zo een steentje mochten bijdragen.” Ook organiseerden Janna en haar reisgenoten een Kidsclub voor kinderen uit de wijk. Er werden Bijbelverhalen verteld en spelletjes gespeeld. “De kinderen hadden goed geluisterd naar de verhalen en ze wisten de boodschap er vaak goed uit te halen. Ik weet dan ook zeker dat we de kinderen drie mooie dagen hebben bezorgd. Wat zijn we gezegend dat we dit mochten doen voor hen!”

Terugkijkend heb ik veel van deze reis geleerd. Bovendien ben ik ook dichter bij God gekomen.- Janna

Eenmaal teruggekomen in Nederland liet de reis naar Libanon Janna niet meer los. “De eerste dagen terug in Nederland moest ik ontzettend wennen. Het is hier behoorlijk koud en overal is luxe. Het is eigenlijk niet normaal dat wij het zo goed hebben! Daar sta je niet vaak bij stil,” vertelt Janna. “Terugkijkend heb ik veel van deze reis geleerd. Bovendien ben ik ook dichter bij God gekomen.”

Transform PraktischTransform 2016

In de zomer van 2016 vindt er weer een Transform trainingsweek met aansluitend outreaches plaats - dit keer vanuit Barcelona. Transform wil het evangelie terugbrengen naar de landen rond de Middellandse Zee. Door jonge mensen toe te rusten en voor een korte periode uit te zenden in deze mediterraanse landen willen ze Jezus' liefde zichtbaar maken. Ga jij volgend jaar ook mee?

Meer over Transform