OM Bookshop

Schenken is een zegen • Nalaten aan OM

Schenken is een zegen

Het goede nieuws van Jezus Christus is het mooiste dat we een ander kunnen geven. Operatie Mobilisatie mobiliseert en inspireert de Kerk en evangeliseert wereldwijd. Uw bijdrage is daarbij van essentieel belang! Misschien bent u niet in de gelegenheid om zelf de zending in te gaan, maar ook u kunt meewerken aan de verspreiding van het Evangelie door te bidden of financieel bij te dragen. Een mooie manier is bijvoorbeeld door OM op te nemen in uw testament. Zo kunt u door te geven tot zegen zijn voor anderen!

Nadenken over je dood is niet iets dat we van nature graag doen. Het is niet alleen confronterend, maar vaak ook een ‘ver-van-je-bed-show’. Misschien sta je nog midden in het leven en ben je nog jong. Omdat we onze levensduur niet kunnen plannen, is het goed om na te denken over je nalatenschap. Dit kun je notarieel vast laten leggen, zodat je zeker weet dat je nalatenschap op de juiste plek terecht komt.


Kantoor   Nalaten Folder
Vrijblijvende afspraak
Meer weten over (nalaten aan) OM

Wilt u een keer van gedachten wisselen over het werk van OM als bestemming voor uw erfenis? Of wilt u een persoonlijk testamentadvies bij u thuis? Maak vandaag nog een afspraak met ons, we komen graag bij u langs.

Afspraak maken

 
Gratis folder
Alle informatie op een rij

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheid tot nalaten aan OM? Vraag dan de folder aan, waarin we alles voor u op een rijtje hebben gezet. Zo kunt u het eerst rustig overdenken voor u een afspraak maakt.
➡ Lees de brochure online

Folder aanvragenUw nalatenschap goed besteed

Afhankelijk van uw voorkeuren en persoonlijke omstandigheden zijn er verschillende mogelijkheden om uw nalatenschap ten goede te laten komen aan de verspreiding van Gods Woord. Allereerst: als u uw erfenis aan Operatie Mobilisatie wilt nalaten is het nodig om dat in een testament vast te leggen. Anders gaat uw erfenis naar uw juridische erfgenamen (tot en met achterneven) als die er zijn en zo niet, vervalt uw erfenis aan de staat. In Nederland is testamentaire vastlegging hiervoor dus wettelijk verplicht om rechtsgeldig te zijn. Een testament moet opgesteld worden door een notaris die het vervolgens registreert in het Centraal Testamentregister.

  • Operatie Mobilisatie als erfgenaam
    U hebt geen directe erfgenamen (bv. kinderen) of u wilt OM, naast anderen, graag als erfgenaam laten delen in de erfenis. Dan benoemt u Operatie Mobilisatie tot erfgenaam voor uw hele nalatenschap of mede-erfgenaam voor een deel (percentage) daarvan. Met een keuze voor deze vorm, geeft u heel duidelijk uiting aan het belang dat u hecht aan de verspreiding van Gods Woord.

  • Operatie Mobilisatie als legataris
    Misschien hebt u al erfgenamen aangewezen (bijvoorbeeld uw kinderen), maar wilt u toch OM een deel van uw nalatenschap doen toekomen. Omdat u ook aan uw kinderen en kleinkinderen wilt laten zien hoe belangrijk de verspreiding van Gods Woord voor u is. Dan kunt u ons benoemen tot legataris en ons bij voorbeeld een bepaald bedrag uit uw erfenis toe doen komen. Ook dit legt u in uw testament vast. Vaak kan dit ook via een (goedkopere) officiële aanvulling op uw testament. Dit regelt u via uw notaris.

ANBIGeen erfbelasting

Operatie Mobilisatie is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) door het Ministerie van Financiën c.q. de Belastingdienst (RSIN: 004502450) en voert het CBF Keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan eisen met betrekking tot degelijkheid en transparantie, maar ook dat wij als goed doel vrijgesteld zijn van het betalen van erfbelasting. Daarmee komt dus uw hele erfenis of legaat ten goede aan de verspreiding van Gods Woord.CBF

Het Kamer van Koophandel-nummer dient om ondubbelzinnig uw erfgenaam te kunnen identificeren. Ook al verandert het adres of zelfs de naam van de ervende organisatie, dat nummer blijft altijd hetzelfde.