Bouwen aan het trainingscentrum in Algerije

 
“De opwekking in Algerije startte in 1981,” vertelt pastor Youssef. Hij is namens OM werkzaam in Kabylië, een regio van dit islamitische land. Tegenwoordig zijn er in deze regio meer dan 120.000 gelovigen, bijna 100 kerken en daarnaast nog vele huisgemeenten en geheime gelovigen. Ondanks dit groeiende aantal is er echter nog geen centrum waar gelovigen terecht kunnen voor training en onderwijs. De visie van pastor Youssef is om tot 2025 meer dan 1000 Algerijnen uit te zenden vanuit een nieuw te bouwen trainingscentrum. Bouw je mee?
Algerijnse kerk klaar voor zending

Pastor YoussefAlgerije was volledig christelijk in de vijfde eeuw, maar met de opkomst van de islam verdween het christendom. De zendingsmissies begin vorige eeuw verliepen moeizaam en zagen weinig effect. Dit veranderde rond 1981 toen het werk van Gods Geest duidelijk zichtbaar werd in de regio Kabylië. Overal ontstonden kerken en waren er verhalen over genezingen en wonderen. Ieder jaar worden meer dan 6000 nieuwe gelovigen gedoopt. De Algerijnse kerk is er klaar voor om zelf zendelingen uit te gaan zenden, zowel naar onbereikte gebieden in Algerije als naar de rest van de (moslim)wereld.

Trainingscentrum

Met de bouw van een trainingscentrum hopen we meer mensen te kunnen trainen voor korte en lange termijn zending. Ook zal het gebouw gebruikt worden voor zendingsconferenties, zomerkampen voor kinderen, jongeren en nieuwe gelovigen. - Pastor Youssef

Er is op dit moment een dringende behoefte aan trainingsfaciliteiten. Hotels weigeren het gebruik van hun gebouw voor christelijke activiteiten uit angst en sociale druk en er zijn geen andere plekken waar conferenties kunnen worden gehouden. Met de bouw van een trainingscentrum hopen we meer mensen te kunnen trainen voor korte en lange termijn zending. Ook zal het gebouw gebruikt worden voor zendingsconferenties, zomerkampen voor kinderen, jongeren en nieuwe gelovigen. Daarnaast zal er ook uitgereikt worden naar de plaatselijke bevolking door het geven van taallessen en de aanleg van een speelterrein bij het trainingscentrum. In het centrum zal plaats zijn voor ongeveer 80 mensen.

Doneer nu

Trainingscentrum in aanbouwBouw mee aan het trainingscentrum!

Het streven is om 1000 Algerijnen uitgezonden te hebben tot 2025. Jaarlijks is er ongeveer €40.000,- nodig om deze mensen te kunnen trainen en uitzenden. Help je mee om de bouw van het trainingscentrum te financieren, zodat pastor Youssef en zijn team deze doelen kunnen verwezenlijken?