Mission Discipleship Training • Oost-Europa


MDTe3 staat voor ‘Mission Discipleship Training Eastern Europe Extreme’. Dit is een intensief avontuurlijk trainingsprogramma van 5 maanden met een focus op zending. Het doel van de training is om te groeien als discipel van Jezus en deel te worden van Gods werk om mensenlevens te veranderen.

Wat je kan verwachten

MDTe3Tijdens MDTe3 krijg je 12 weken les op de basis van OM Moldavië of OM Roemenië. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeel Het vaderhart van God, Recht en genade, Apelogetiek, Bijbelse basis voor zending, Roeping en Orientatie op evangelisatiestijlen. Door middel van studies, discussies, delen en ontdekken zal je nieuwe Bijbelstudie technieken leren. Ook heb je regelmatig gesprekken met een mentor.

Natuurlijk ga je aan de slag om praktische skills te leren, zoals het voorbereiden van een kinderprogramma, straat evangelisatie, sportprogramma en het houden van een toespraak.

MDTe3 Driekwart van je tijd breng je door buiten het klaslokaal. Je gaat naar kerken in dorpjes om wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Je zult nieuwe manieren ontdekken om je geloof te delen door bijvoorbeeld handpoppenshows, drama, getuigenissen, literatuur, praktische hulp en sociaal werk.

In dit programma zit veel avontuur: vlotten bouwen, rivieren over steken naar onbereikbare dorpen of op reis naar oude kastelen en kloosters. Je zult reizen per bus, trein, fiets, paard, te voet en zelfs de mogelijkheid krijgen om te skiën of snowboarden! En je wordt onderdeel van een internationaal team.

Ervaar hoe God gewone mensen ongewone dingen laat doen.
Durf jij dit avontuur aan?


Voor wie?

Plaats: Gedeeltelijk in Roemenië en gedeeltelijk in Moldavië
Duur: 5 maanden met mogelijkheden om langer te blijven
Leeftijd: 18 t/m 35 jaar.
Instroom: ieder jaar in januari of augustus

Oriënterend gesprek aanvragen    Informatie aanvragen