Oase in de woestijn • Egypte

Egypte

Piramides, ondergrondse kerken, woestijn en gepassioneerde nieuwe gelovigen. Een land waarin mensen dromen krijgen over Jezus. Wil je Gods liefde aan mensen in nood laten zien? Kom naar dit land en maak een oase in de woestijn door mensen Gods liefde te laten zien! ► Check video
De regio

In deze regio de meerderheid van de bevolking moslim en slechts 15% christen. De bevolking heeft een rijke bovenlaag maar armoede verspreid zich snel. 50% van de populatie leeft onder de armoede grens met moet leven van ongeveer 2 euro per dag. Maar de bevolking is sterk en heeft een geweldig gevoel voor humor en liefde. Ze zijn gastvrij en open voor nieuwe ontmoetingen.

Inhoud

Je begint met een training over effectieve cross-culturele bediening. In de eerste 2 maanden begin je met Arabische les zodat je leert om met de bevolking in hun hart taal kunnen spreken. Ook heb je Bijbelstudie, teamdagen, culturele studie, leer je over de islam en zie je veel van het land. Tijdens deze periode zie je veel van wat de lange termijn werkers in het internationale team in het land doen.

Werker met vluchteling kinderen in EgypteNa deze periode kun je aansluiten bij een van de projecten. Ben je creatief of hou je van kinderen, kun je onderwijzen of heb je een medische opleiding afgerond? Er is genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld tijd investeren met arme mensen op de vuilnisbelt of met Sudanese vluchtelingen. Ook kun je ervoor kiezen om met weeskinderen en gehandicapte kinderen te werken. Door sport en creatieve activiteiten probeert het team Gods liefde te uiten. Je zult mensen en kinderen in nood ontmoeten en hen eten of medicijnen uitdelen, voor ze bidden en samen Bijbel lezen.

Eerste periode
  • Eerste maanden begin je met taalles en training
Tweede periode
  • Uitdelen van eten, medicijnen en tijd doorbrengen met Sudanese vluchtelingen
  • Bemoedigen, bidden en bezoeken van armen die bijvoorbeeld op de rand van de vuilnisbelt leven.
  • In een weeshuis met kinderen spelen en hen helpen met huiswerk.
  • Creatieve activiteiten met straatkinderen en jongeren. Het team is bezig met het opzetten van een kinderdagverblijf.
  • Zondagschool geven in de lokale kerk.
  • Onderwijzen. Verschillende scholen met niet gekwalificeerde docenten zijn op zoek naar onderwijzers. Bijvoorbeeld Engels, wiskunde, lezen en schrijven.
  • Medische ondersteuning.
Meer informatie

Plaats: Egypte
Instroom: Ieder jaar in januari of augustus
Duur: vanaf 6 maanden tot 2 jaar of langer
Leeftijd: vanaf 18 jaar

Oriënterend gesprek aanvragen    Informatie aanvragen

 
Bekijk de video