Zendingsweekend: Discover your role

Zendingsweekend

Het Zendingsweekend is al voor vele christenen een hulpmiddel geweest om zich te oriënteren op een plek in het zendingswerk. Je kunt allerlei vragen hebben over jouw rol in Gods Koninkrijk, zoals: 'Ben ik wel geschikt?', 'Hoe kom ik aan geld?', 'Mijn gemeente is niet zendingsbewust' of 'De nood is in Nederland toch ook groot?'.

Dit weekend gaan we samen op zoek naar antwoorden op dit soort vragen. Ook is er ruim tijd om heerlijk te ontspannen in een prachtige omgeving. Een lekker praktisch weekend met ervaren sprekers en interactie met anderen die net als jou op zoek zijn naar hun plek in Gods koninkrijk of mensen die zich voorbereiden op hun werk in de zending. Meer over het programmaMeld je nu aan

Het Zendingsweekend bestaat al meer dan 15 jaar - ruim 700 mensen zijn jou voorgegaan!

20 t/m 22 april 2018 Bantega, Friesland

Aanmelden   Meer informatie aanvragen

12 t/m 14 oktober 2018 Bantega, Friesland

Aanmelden   Meer informatie aanvragenReacties van deelnemers
“Na het Zendingsweekend wist ik
zeker dat ik naar Rusland wilde.”

Het Zendingsweekend van OM heeft Bas geholpen een concrete keus te maken. Er was al langer geleden een verlangen in hem gegroeid om ‘voor God te gaan’ zoals hij het zelf zegt. “Na het Zendingsweekend in oktober 2015 wist ik zeker dat ik naar Rusland wilde. Alle gesprekken, de band die we als deelnemers en leiding onderling hadden; het maakte dat ik er wel over uit was.” In 2016 heeft hij zijn winterkleren ingepakt en is voor twee jaar naar Novosibirsk vertrokken.

“Het Zendingsweekend was voor
ons een eye-opener.”

Jurgen werd met vrouw en kinderen uitgezonden naar Madagascar: “Het Zendingsweekend was voor ons een eye-opener. OM was niet louter gericht op 'ledenwerving', maar liet ook zien waaraan men moet denken bij de voorbereidingen. Wij zijn er enorm door geholpen. Onderwerpen als fondsenwerving, geestelijke voorbereiding en niet geheel onbelangrijk: wat is je passie! Mede dankzij het Zendingsweekend hebben we als gezin ontdekt wat we wilden.”


Het programma
Van vrijdag 19:00 uur tot zondag 14:00 uur

Het Zendingsweekend heeft een afwisselend programma waarin er veel interactie is, ruimte voor vragen, maar ook tijd voor ontspanning en reflectie. Op vrijdagavond ben je vanaf 19:00 uur welkom. De koffie staat klaar! Rond 20:00 uur beginnen we met het programma. Op zondagmiddag sluiten we het weekend om ongeveer 14:00 uur af met elkaar. Ervaren sprekers gaan samen met jou op zoek naar antwoorden op bijvoorbeeld de onderstaande vragen:

Heb ik een speciale roeping nodig?
Kan ik een briefje uit de hemel verwachten of is het gewoon ‘voorwaarts, mars!’ Hoe roept God? Hoe ontdek ik Zijn wil voor mijn leven?

Waarom alles achterlaten terwijl er in je eigen straat al zoveel nood is?
Wat heeft de Bijbel te zeggen over het stellen van prioriteiten? Is het waar dat de Bijbel vooral gaat over getuigen zijn, discipelen maken en alles wat daarbij komt kijken?

Is zending niet vooral een taak voor specialisten?
Bovendien moet het wel een beetje goed voelen. Wat doe ik met mijn gebrek aan bewogenheid? Ik heb niet het idee dat ik aan de omschrijving van een zendeling voldoe. Mijn bekwaamheden liggen op andere terreinen.

Hoe zit het dan met m’n loopbaan?
Ik ontkom toch niet aan de eisen en verantwoordelijkheden die het leven in het westen met zich meebrengt? Studieschuld, verantwoordelijkheid oppakken voor je leven en (toekomstig) gezin. Hoe maak ik mijn “plan” compatible met Gods plan? Verkering, trouwen, kinderen, ouders; de randvoorwaarden zijn eindeloos.

Moet ik dan leven als een bedelaar?
Over Gods voorzienigheid, leiding en bevestiging op financieel gebied. Hoe ziet God geld en hoe werf ik voldoende steun voor een eventuele stap naar het zendingsveld. Ook over trots en waarom ik het zo moeilijk vind mijn hand op te houden.

Mijn gemeente is niet zendingsbewust!
Over de plaats en de rol van de gemeente bij zending. Hoe pak ik het aan als mijn gemeente/kerk geen visie heeft voor zending, of voor datgene wat ik graag zou willen (gaan) doen? Heeft de bijbel iets te zeggen hierover en wat voor stappen kan ik zetten om te werken aan bewustheid en actieve betrokkenheid.

Met welke organisatie moet ik dan mee?
Over hoe je concrete stappen zet. Waar moet ik naar kijken? De kenmerken van OM. Hoe weet ik of ik bij de goede organisatie zit of terecht kom?


Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je nog vragen hebt.
Bel 0527-615 607, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag informatie aan via onderstaande link.

Meer informatie aanvragen